Få full tilgang til Lokalavisa - Les så mye du vil for kun 1 kr første måned.
NYHETER Renate Karlsmoen i 2. klasse på Trysil vgs. gikk til topps i Norgesmesterskapet i kreativ skriving, på engelsk. Hun og klassen ble feiret av rektor Bjørn Matsson med bløtkake og gode ord.
NYHETER Det er selskapet CH Skog ved Cato Haugen som har kjøpt Øverbygda skole for 2.3 millioner kroner. Hans plan er å ivareta bygget og leie ut langsiktig.
NYHETER Mathias Hansen ble kåret som årets lærling i bilbransjen i – 2016. Men det var han helt intetanende om inntil nå. Bilbransjeforeningen har brukt to år på å få gi ham beskjed om kåringen.
NYHETER Odd Ragnar Gjermunds har vært tannlege i 55 år, men nå er har han hatt sin siste pasient. Endelig blir det mer tid til flere av de mange hobbyene som har måtte vike for travle arbeidsdager. Heldigvis fortsetter datter Kristin praksisen i Heggeriset.
KULTUR Ingeborg Ulberg Sommer og Sigrid Stubsveen drar på miniturne i fornakt av Rørosmatn, og to av konsertene blir i Engerdal.
NYHETER Den 46 år gamle tryslingen som ble domfelt for å ha skutt en ulv han mener kom til å angripe hunden hans, mener å ha nye bevis i saken og begjærer saken gjenopptatt, selv om han har sonet straffen ferdig.
NYHETER Det er gjennom Grensevilt-prosjektet at norske og svenske forskere nå har merket rovdyrene. Prosjektleder Barbara Zimmermann fra Høgskolen i Innlandet, avdeling Evenstad forteller det har vært endringer i revirsammensetningen.
NYHETER Svahken sijte, eller Elgå reinbeitedistrikt er i år utsatt for kontroll fra Fylkesmannen i Trøndelag i forbindelse med årets reintelling. Området kan ha 3.000 dyr i vårflokk, før kalving.
NYHETER Stengingen av 3G-nettet i Hedmark tvinger folk med Telia-abonnement og fire-fem år gamle mobiler til å skifte mobil for å beholde flere av smartfunksjonene.
NYHETER Da Roald Bakke gikk av med pensjon, skiftet han bare jobb. Nå, 18 år senere, er han fortsatt i 100 prosent jobb, og feiret nylig 80-årsdagen - med nettopp å jobbe. Bakke har opparbeidet seg «svart belte» i å montere møbler.
NYHETER Høyre synes det var for dyrt, men resten av formannskapet har sagt ja til å kjøpe 8 dekar av Kvea for 7 millioner kroner.
NYHETER Stine Akre har ti år bak seg i bystyret i Bergen, men hjemme i Trysil har hun aldri vært lokalpolitisk engasjert. Nå seiler hun imidlertid inn som en av toppkandidatene på SV-lista.
NYHETER Onsdag morgen like etter at de ansatte var kommet på jobb, ble det oppdaget brann i taket på tørka på sagbruket. 32 brannmenn var med på slukningsarbeidet.
NYHETER Formannskapet i Trysil går inn for en skattesats på 2,5 promille for bolig, fritidsbolig, uthus og tomter.
NYHETER Onsdag morgen like etter at de ansatte var kommet på jobb, ble det oppdaget brann i taket på tørka på sagbruket hos Moelven Trysil. Nå har brannvesenet delvis kontroll.
KULTUR Etter at Lokalavisa utfordret Trysils politikere om kommunens kunst, har kulturavdelingen tatt tak og er i gang med å få en oversikt.
NYHETER Trysil skimaraton arrangeres i år for 20. gang og alt ligger tilrette for et rekordrenn.
KULTUR Trysilungdommen har igjen bevist at de både tør, vil og kan det aller meste. 85 ungdom deltok på ulikt vis på Ung Kultur Møtes, og det var mye og variert kultur som møttes på en og samme arena.
NYHETER Kjell Sundby er på veg tilbake som daglig leder hos Trysil Bil. – Det føles som familien nå er komplett, sier sier Hugo Valentino Berg.
NYHETER Idrettslaget Trysilgutten ønsker å opprettholde tilbudet for barn og unge til en lav pris, men har en stor utfordring med å få noen til å ta på seg styreverv. Hvis ingen engasjerer seg snart kan det bety enten redusert tilbud eller at de må lønne noen for å ta jobben. Og da blir det dyrere.
NYHETER Produksjonsteamet bak nyinnspillingen bak Fjols til fjells i Trysil, kan nesten garantere at alle som vil bli statister, får være med. Det trengs mengder – og nå kan du melde deg på.
NYHETER Snøkiting er en sport i vekst. Fra å være betraktet som en risikosport for 15 år siden, er det i dag en av de raskest voksende action sportene. Gjennom vinteren arrangeres det kurs i kiting i Trysil.