TRYSIL: Karoline Moen Guidon stilte på startstreken sammen med 1.400 andre løpere på første løp i helgen som var i Holmestrand. Distansen var 10 kilometer, og trysiljenta som representerer IL Trysilgutten ble nummer to. Det er hun svært fornøyd med, spesielt med tanke på at det ene beinet har vært kranglete i oppkjøringen med en betennelse i leggen.

– Det var deilig å få startnummer på seg og komme i gang, og veldig godt å kjenne at beinet holdt, sier Moen Guidon. Hun var litt usikker på akkurat det. De siste uken før start ble det lite løping, og med ti kilometer på asfalt som er hardt for beina var det litt usikkert om beinet ville holde. Men det gikk heldigvis bra.

Mandag etter løpet var hun på Lia Terapi og fikk nåler.

– Det er viktig å jobbe for å holde betennelsen unna i fortsettelsen, sier hun.

Hun prøvde seg på maraton for første gang i september i fjor i Berlin. Det ga såpass mersmak han hun har tenkt å satse på løping i år. Stockholm Maraton og Berlin Maraton er årets to store mål.

– Jeg kommer også til å løpe noe halvmaraton og kortere løp på ti kilometer, forteller hun. Å løpe for mange maraton har ingen hensikt – det er for hardt for kroppen.

Trenes av Ingrid Kristiansen

Legendariske Ingrid Kristiansen er Karolines trener og også godt fornøyd med sesongstarten. Den viser at leggen holder til tross for at den har vært vond.

– Det er meg, tre jenter til og en gutt som er den harde kjernen i teamet til Ingrid Kristiansen forteller Moen Guidon.

Kristiansen har lang erfaring både som utøver selv og som trener. Mannen hennes, Arve Kristiansen, er også en del av teamet. Han har også lang erfaring i sporten som en del av teamet rundt Ingrid.

– Det er veldig moro å ha flere å samarbeide med, sier Moen Guidon.

Mastergrad

Første delmål er sentrumsløpet som går i slutten av denne måneden i Oslo.

– Det er et løp med høyt nivå. De beste i landet er med og kjemper der, og det skal bli moro å få måle meg mot de beste, sier hun-

Moen Guiden jobber for tiden med en mastergrad og er mye hjemme i Trysil og jobber. Gjennom vinteren har hun gått mye på ski.

– Det er en fin måte å få god grunntrening på som samtidig er skånsomt for beina, sier hun.