Tørberget: Vestre Trysil Idrettslag hadde jubileum med Munksjørennet, som ble arrangert for 30. gang. I år var det 234 startende til sammen. Munksjørennet har både trimklasse for full lengde, trimklasse for en kortere del av løypa samt racerklasse for damer og racerklasse for herrer. Lars Bovold fra Østby vant Munksjørennet med råsterke 22.28. Det er ny rekord med god margin på den mil lange løypen.

Dominans fra øst

Det var gode forhold i løypa og mange som gikk fort. I Menn Racer var det tryslinga fra øst som dominerte. Etter Bovold kom Vegar Øvrevik på en andre plass med 22.57. Tredjeplass i klassen tok en kar fra enda lenger øst: Vegar Lans Pedersen. Han tikket inn til 22,44. Damene gikk fort de også, og Mathilde Lutnæs var raskest av dem alle. Hun gikk også godt under halvtimen og endte med tiden 28.48. Hun slo Ylva Haavardtun fra Haslum Skiklubb med fire sekunder. Kristina Brenden fra Vestre Trysil IL fikk tiden 31:08 og en tredjeplass.

Selv om det heter trimklasse var det også mange sterke tider i denne klassen. Henning Aasen Åslia Skilag gikk på 26:20. Nummer to ble Edgar Kristiansen Søre Osen Il på 27:12. Mikael Næss ble nummer tre på 27:53.

Imponerende ung innsats

Munksjørennet er et familierenn og noen har gått alle de 30 årene rennet har vært gjennomført. Andre igjen debuterte, og noen imponerte mer enn andre. Fem år gamle Iben Ensrud Solheim fra Tørberget gikk sitt aller første renn på ei hel mil. Det gjorde hun på tiden 1.35. Hun har gått løypa før utenom konkurranse, men la inn et ekstra gir på renndagen og perset på distansen. Det er med andre ord grunn til å føle seg sikker på at skiarven føres stolt videre i Vestre Trysil.