Tørberget: 87 barn og unge fra 0–13 år var med og gikk Hallgeirspinten i år. Fra de minste til de største demonstrerte de imponerende ferdigheter i skisporet. Det er bare å glede seg til årene framover, for det er mange vi kommer til å se mer av. Deltakerne kunne selv velge om de skulle gå 500 meter, en kilometer eller to kilometer. Mange valgte den lengste løypa. Mange gikk alene for første gang. For mange var det også aller første gang på skirenn. Alle som gikk i mål fikk flott gullmedalje og saft for strevet.

Ikke uventet var det også i år Vestre Trysil som dominerte i løypa. Skjoldkonkurransen er en konkurranse der den skolen og den barnehagen med prosentvis størst deltakelse, både får et skjold og gavekort på 5.000 kroner. Skolen i vestre hadde med 31 av sine 41 elever. Barnehagen stilte med halvpartene av ungene på startstreken.

De neste på lista var Trysil Montessoriskole som hadde 16 prosent oppslutning, og av barnehagene var det Østmojordet som kom på andre plass med drøye ti prosent av ungene til start.

Som vanlig var det Joar Hagen som sto for speakertjenesten, og med sitt glimt i øyet, erfaring og kunnskap om sporten bidro han til å løfte arrangementet – som fra før var helt strålende med flagg og blide unger – og et vær som var som bestilt.