Trysil: Politiet i Trysil og Engerdal har hatt sterk beredskap i påsken i år. På det meste hadde de tolv polititjenestemenn på jobb i døgnet. Likevel ble det en travel påske. To store ulykker har vært det mest alvorlige.

Ser lovende ut for liten gutt

En liten gutt på under tre år gikk gjennom isen og falt i vannet da familien var på pilketur på Ulvsjøen i Vestby langfredag. Det er usikkert hvor mange minutter gutten var i vannet. Han ble kjørt til Ullevål sykehus med luftambulanse med alvorlige skader.

Lensmann Sondre Kristian Grønstad snakket med familien tirsdag denne uken og kan fortelle at gutten fortsatt ligger på sykehus for mer undersøkelser. Han er fortsatt i respirator men det skal heldigvis se lovende ut for den vesle gutten.

Snowboardulykken

Lørdag 15. april var det også en alvorlig ulykke i alpinanlegget. To personer, en jente og en gutt, satt på et snowboard og kolliderte med flere trær. Han fikk hodeskader og ble fløyet til Ullevål sykehus. Status tirsdag denne uken er at han fortsatt er alvorlig skadet og at det er uvisst om han kommer fra ulykken med alvorlige men. Han skal ha skader både i hode og rygg. Hun ble sendt til Hamar sykehus med smerter i ryggen.

Mer rus

Ellers har påsken i Trysil fra politiets side vært dominert av ordensforstyrrelser og rus.

– Vi ser dessverre en økende tendens til bruk av narkotiske stoffer, og det er flere forskjellige typer stoffer, forteller Grønstad. Han ser at politiet i påskehøytiden burde hatt tilgang til narkotikahund.

For politiet begynte det allerede som smått mandag med ordensforstyrrelser. Det har vært slåssing både utenfor utesteder og inne på hytter. Det har vært forsøk på å bruke falsk legitimasjon. Det har også vært tilfeller av folk som er blitt bortvist fra et område nekter å overholde pålegg og kommer tilbake. Flere personer er blitt kjørt til arresten på Hamar.

Det er i forbindelse med bråk, slåssing og ordensforstyrrelser at politiet for det meste avdekker narkotikabruket.

– Vi ser at folk er ruset på mer enn bare alkohol, forteller Grønstad.

Han har foreløpig ikke full kontroll på hvor mange, men det kommer til å ende med anmeldelser i flere av sakene.

Det har også vært en del promillekontroller i Trysil i påsken, og en personer har fått opprettet sak for kjøring i påvirket tilstand.

Trafikken gikk greit

Gledelig var det imidlertid at trafikkavviklingen så ut til å gå mye greiere i år enn i fjor etter påskeferiens slutt.

– Det var noe tendens til kork inn mot Elverum søndag, men ikke mer enn at det var forsinkelser på et kvarter til tjue minutter, forteller Grønstad. Årsaken til at det gled bedre enn sist år var nok at en del valgte å kjøre omkjøringsveg om Kongsvinger slik det var annonsert i forkant.

Det var noen trafikkulykker i løpet av påsken, noen av dem skyldes at folk reiste til fjells med sommerdekk og kjørte av vegen på vinterføret.

I Engerdal var det en trafikkulykke der det er mistanke om kjøring i påvirket tilstand