Søre Osen: 38.33 kilo batterier hver samlet barna i fjerde klasse på Vestre Trysil skole inn. Det ble totalt 230 kilo batterier. Det var nok til å slå alle andre fjerdeklasser i hele Hedmark! Og nok til å komme på 14. plass av alle klassene i hele landet.

Det er de unge tryslingene strålende fornøyde med.

– Vi har lært veldig mye, forteller elevene. Blant annet at de ikke skal kaste batterier i vanlig søppel. Det er ikke bra for miljøet. Batterier inneholder syrer og stoffer som ikke er direkte skadelig.

– Dessuten er disse stoffene som er uheldige for miljøet, er ressurs som kan brukes til andre ting, hvis batteriene gjenvinnes, forteller Vilde Hammer. Batterier inneholder også aluminium som kan brukes blant til produksjon av andre ting.

Passer på mor og far

Fjerdeklassingene har blitt veldig bevisste og tydelige på at batterier ikke skal i søpla. Selv har de samlet både hjemme og fra bekjente. De medgir at de har måttet «oppdra» foreldre til å bli mer opptatt av det med resirkulering av batterier.

Premien er et insekthotell og et drivhus som de skal ha på skolen. Ingen vet foreløpig hva som skal dyrkes i drivhuset eller hvor stort det er. Frø til å så er med i gevinsten.

Omfattende

12.500 elever vært med på Batterijakten, og har samlet nærmere 80 tonn brukte batterier til gjenvinning

Billefjord Sjøsamiske Oppvekstsenter i Finnmark vant premien for flest batterier per elev. De samlet inn formidable 167,95 kg pr elev.

I løpet av tre uker har landets fjerdeklassinger samlet inn nærmere 80 tonn brukte batterier til gjenvinning!