Trysil: Anita Bakken som er kvinnekontakt i Trysil fellesforening for jakt og fiske er strålende fornøyd med helgens suksess. Hun inviterte til jentehelg på fjellet og kurs i føring av hund. Hun var spent på hvordan responsen ble, men interessen ble langt over forventet. Mange flere damer enn forventet ønsket seg en treningshelg med hund.

- Vi engasjerte en instruktør, Ann Reidun Borgen. Men vi fikk fullt ganske fort og satte folk på venteliste, forteller Bakken. Dag Richard Øvergård som også er instruktør sa seg villig til å delta på helgen, og dermed ble det to fulle partier.

- Det er ikke hverdagskost med så stor pågang på kurs. NJFF Hedmark sier at dette knapt har skjedd tidligere i det hele tatt, sier Bakken.

Trolig var årsaken til en store påmeldingen at det var et rent kurs for jenter. Det viser at tilrettelagte aktiviteter for jenter bidrar til å få flere jenter ut i skog og fjell.

Bittermarka

Kurset startet fredag kveld med teori og presentasjon av instruktørene Ann Reidun Borgen og Dag Richard Øvergård.

- Jeg spurte Ann Reidun først fordi jeg vet at hun er flink og dessuten syntes vi det passet med en dame på damekurs, forteller Bakken.

Øvergård er riktignok av «feil» kjønn men når det ble så mange deltakere ble det viktig å få tak i en god instruktør til som hadde anledning. Kurset ble delt i to grupper for at alle skulle få mest mulig slipptid. Lørdag morgen bar det ut i Bittermarka. Dagen startet surt og tåkete, men været snudde utover dagen. Søndag var det rene påskeføret i fjellet, og fint for både folk og hunder.

Meldt til neste

Anita Bakken er storfornøyd, og tilbakemeldingene viser at det er også de andre damene som var med.

- Jeg har allerede fått muntlige påmeldinger hvis vi arrangerer et lignende kurs til høsten, forteller hun.

Mange av hundeførerne var ganske ferske i faget, og alle følte at de lærte mye både om å lese fjellet, være og ikke minst hunden.

- Kurset handlet om oss som førere, hva hunden gjorde og presterte var ikke det viktigste denne gangen, sier Bakken.