• TRAKK SEG: Emil Johansson trakk seg fra B-finalen.
    FOTO: MONIKA SØBERG
  • FULL FART: Selv om heatene startet pent og pyntelig ble det full fart.
    FOTO: MONIKA SØBERG

TRYSIL:Det var så jevnt så jevnt på oppløpet, og målfoto måtte sjekkes for å konstatere at det var Johannes Høsflot Klæbo som var først i mål på rulleskisprinten i Trysil torsdag kveld.

Petter Northug klarte ikke dy seg etter må, og sa at det måtte være nesten flaut for en ung gutt som han å nesten bli slått av en pensjonist.

Niklas Dyrhaug ble nummer 3.

Trysil sentrum var fullt av folk som ville se den norske skieliten på rulleski. Og det fikk de. Speaker Kjell Erik Kristiansen sa det like gjerne kunne vært en VM-heat med de gode skiløperne samlet på et brett.

Innledende

Det første heatet hadde Petter Northug, Lars Ove Aunli, Emil Johansson og Hans Christer Holund på startstreken. De to førstnevnte vant heatet, som gikk fra bankkrysset, ned til rundkjøringa og tilbake fire runder.

I heat 2 var det Niklas Dyrhaug, Johannes Høsflot Klæbo, Torstein Vestli og  Erik Lippestad Thorstensen som gikk. Dyrhaug og Høsflot Klæbo kvalifiserte seg til finalen.

Det siste heatet var det Stian Berg og Even Northug som vant, foran Didrik Tønseth og Anders Nøstdahl Gløersen.

Hans Christer Holum fikk også gå A-finalen etter at han vant B-finalen.

Finalen

Holund og lillebror Northug prøvde å holde følge sørover Storvegen, men måtte se seg slått - i den rekkefølgen. Det var en heftig spurtduell der ingen ting var avgjort før målstreken var passert.

I finalen var det rene trønderkalaset - med seks av sju deltakere fra trøndelag.

MArtin Johnsrud Sundby skulle egentlig også delta men måtte melde avbud etter at han ble skadet i en rulleskivelt tidligere denne uken.

Folkeliv

Sjelden er det så mye folk å se på bygda, det eneste sammenlignbare er vel 17. mai, og folk koste seg. Det gjorde gutta på rulleskiene også.

- Dette var moro og stort, jeg kommer rett fra Trysil sommerskiskole til dette, sa en glad vinner, for Northug som tidligere nevnt måtte parere med en verbalt sleivspark.

Northug oppsummerte rennet slik:

- Det var hard figth, og en løype som byr på det meste med svinger som skaper action, sa han fornøyd.

Skigutta hadde liten tid til å snakke med fansen, de både kom og dro i et helikopter tilbake til Trondheim.