Den 11.september, 2017, om ca sju måneder er det klart for stortingsvalget. Vi skal velge hvem som skal sitte på stortinget, og hvilket parti/partier som skal danne en regjering. Vi skal velge hvem som skal styre landet vårt de neste fire årene.

Sju måneder – det høres ut som vi har god tid til å bestemme oss for hva vi skal stemme, men det er på høy tid at vi begynner å forberede oss. Les om partiers grunnleggende ideologi, om deres hjertesaker, om deres meninger om saker som er på dagsorden. Se på debatter og les politiske innlegg. Sug til deg alt du klarer, politikk er en eneste stor bok som aldri tar slutt.

Hvis du gjør alt dette har du gjort en god jobb, men hva hjelper det hvis du ikke tar turen til valglokalet på selve dagen? Valgdeltakelsen blant unge ved forrige stortingsvalg var alt for lav. Blant ungdom fra 18-19 år var det ca 70 % som stemte, blant de som var fra 20-24 år var det ca 60 %! Det var mange tusen unge rundt om i landet som ikke stemte, og de kunne utgjort en stor forskjell. Hva er et demokrati hvis ingen vil benytte seg av de privilegier dette innebærer?

Arne Østlund, tidligere Bygdepolitisk nestleder i Hedmark BU