KULTUR Hanne Bråten (17) fra Trysil er en av fem ungdommer i hele landet som har fått Thor Heyerdahl-stipend 2017.
KULTUR Edith (Aasheim) Larsen regnes for å ha vært landets første kvinnelige bussjåfør. 11. april 1940 kom hun i ildlinjen under bombingen av Elverum, i nærvær av Kongen og hans følge.
KULTUR Det er mange grunner til at det gror så godt i ungt kulturliv i Trysil. Kulturskolen er en av dem. 280 barn og unge er elever ved skolen, og nå vil de ha flere.
KULTUR I fjor på ettersommeren under befaring og planlegging av vinterens skogsdrifter, fant vi ei jernvinne fra 1100-1200-tallet i Vestsjøberget. Det vil si, det første vi kom over i ei tett granmór, var en slaggklump.
KULTUR Homecoming sons åpnet jubileumskonserten sin med «Still crazy after all these years», og medgir at de også er litt gærne.
KULTUR Det var fullt til siste sete da Trysil Mandskor og Elverumskoret Canzona Nova inviterte til påskekonsert i Hagelund.
KULTUR Våren har kommet til Jordet på flere måter. Også musikalsk. Jordet skolekorps godt hjulpet av bandet Crux sørget for å tine vekk vinterfølelsen.
KULTUR Trysil Musikklag gjorde det igjen: Leverte en heidundrende rockekonsert som gjør at folk vil ha mer. Nå gleder tryslingene seg til neste år – blir det 80-tallet?
KULTUR Trysil kulturskole trenger flere nye lærere, både fordi noen slutter og fordi pågangen er så stor at de trenger mer lærerkrefter.
KULTUR Østerdalen festivalforening fikk nei fra fondsstyret på søknaden om 60.000 kroner til årets Fløterfestival.
KULTUR Skåret Arbeiderkor holder påskekonsert sammen med Støa-Nylund-Støa i samfunnshuset Lund langfredag. Og arrangøren lover skikkelig trykk.
KULTUR «Kongens nei» har fått Filmkritikerprisen 2017.
KULTUR Trysil skolekorps teller 12 musikere i år. Nylig hadde de vårkonsert i Hagelund.
KULTUR Hilde Drevsjømoen og Kopparleden Teaterlag er i gang med forberedelsene til en ny oppsetning med Anna i ødemarka.
KULTUR Kulturkvelden i samfunnshuset ble et vellykket arrangement med mye folk og varierte innslag med sang og musikk.
KULTUR Det er noe ekstra med karneval i barnehagen, når bådesjørøvere, leoparder og prinsesser danser sammen.
KULTUR Lars Lenth kunne ikke vært mer heldig med timingen når han lanserer sin bok: Menn som hater ulver.
KULTUR Frank Bjørseth har et knippe historiske bilder han gjerne vil ha lesernes hjelp til å finne ut mer om.
KULTUR Kulturprisen i Engerdal deles ut hvert annet år, og i 2017 skal den igjen deles ut. Engerdal kommune ønsker seg derfor forslag til kandidater til hvem som fortjener prisen.