KULTUR I Engerdal startet bygginga av den første kirke omkring 1800, men den måtte rives, da den ble satt opp uten tillatelse. Materialene ble til låve og vedskåle.
KULTUR Ordfører Erik Sletten har 140.000 kroner i legatmidler som han tror det er flere lag og foreninger i Trysil som kunne fått en bit av.
KULTUR Åtte unge tryslinger og engerdøler har lært mer om å leve i «villmarka» etter årets vinterferie.
KULTUR Trestemt - med tre kunstnere med trekunst, alle med ulike uttrykk, men med felles kjærlighet for skog. Det er kortversjonen av vinterutstillingen til Trysil kunstforening.
KULTUR Fire sceneinnslag, to filmer, et litteraturinnslag og åtte kunstverk fra trysil går videre til fylkesmønstringen for UKM.
KULTUR Drevsjø var det første stedet i Engerdal som fikk egen kirke. Den ble påbegynt i 1842, og ferdig i 1848, etter en byggeperiode på seks år.
KULTUR Arbeidet med å lage Trysilkalenderen 2019 er i gang, og denne gangen ønsker kalenderkomiteen hjelp fra alle hjørner av kommunen.
KULTUR Trysilungdommen er et bevis på at det florerer av talenter på mange ulike felter. Det var både deltakerrekord og så vidt spekter som aldri før.
KULTUR Etter et år uten Skjæraasendagene i Trysil, har kommunen bestemt seg for å feire en hel uke til endes i høst.
KULTUR Tørberget kirke er kanskje alene i verden om å ha kirkesølv som har vært premie og er skjenket av en olympisk mester.
KULTUR Sosial hygge, god mat og heder til flere personer preget 60-årsjubileet til Trysil Bygdekvinnelag.
KULTUR Isabelle Haugen Strand har begynt å leve ut drømmen om å bli musikalartist: I vinter står hun på scenen på Chateau Neuf i klassikeren «Grease».
KULTUR Øyvind Kvile har vært med på de fleste Landskappleiker siden oppstart i 1969. I år er han stevneleder for Landskappleiken som skal arrangeres i Trysil. Moroa startet allerede i helga som var.
KULTUR Kirsten Winge og Arne Nohr gikk gjennom det syltrange nåløyet igjen og er i finalen for Gourmand Awards for tredje året.
KULTUR Vetle Tannåneset og Ingeborg Sletten er begge med og har roller i komedien «Rett vest». Filmdebutert har gitt mersmak. Engerdøler er også på rollelista.
KULTUR Andreas Aasheim fra Ljørdalen «rotet seg bort» fra en rolle da det var audition på «Vinterkyss» som kom i 2005. Men nå kommer han tilbake for fullt og har hovedrollen i filmen «Flaugstad».
KULTUR Landskappleiken skal arrangeres i Trysil i månedsskiftet juni-juli. Men allerede nå i januar «tyvstarter» de moroa.
KULTUR Trysil og Engerdal har mange ungdommer som er gode på både scene og med kunst. Nå er det på tide at de får vise seg fram.
KULTUR «Viser i vinterland» fylte Trysil kirke til randen nok en gang. I år gjorde de ekstra stas på en viktig ildsjel for Trysils musikkliv, nemlig Hermann Lundeby.
KULTUR Sømådalen Theaterselskab er på gang med ny julerevy. Årets forestilling er en egenprodusert revy, med tittelen er «Mens vi venter på Mannen».
KULTUR Det har blitt en tradisjon som både tryslinger og engerdøler forventer: «Viser i Vinterland» skal fylle kirken med stemning også i år.
KULTUR Julekonserter hører førjulstida til. Denne helga var det Engeren sanglag sin tur. De fylte kirkene både i Engerdal og i Trysil.
KULTUR Verden de synger og snakker om er kanskje ikke plettfri, men elevene ved valgfag sal og scene er det ikke mye å pirke ved.
KULTUR 23 elever i valgfag sal og scene på Trysil ungdomsskole har fått skreddersydd en forestilling som de har urpremiere på fredag.
KULTUR Trysil kommune er ute med ny årbok. Aldri har den vært så omfattende og aldri har den hatt så mange bidragsytere som i år.