KULTUR Det er ni år siden sist, men torsdag kom Sigmund Løvåsens nyeste bok, og han lanserte den på biblioteket hjemme i Trysil.
KULTUR Jan Lans har vært dirigent for Under Girstakken siden de startet opp, men nå overlater han regien til Anette Solberg.
KULTUR Kokken Hans Jørgen Sørensen og koret Joy to the world går sammen for å servere sjuretters med musikalske hvileretter i høst.
KULTUR Rundt 20 barn skal være med og synge for Skjæraasenprisvinner Kari Bremnes under festforestillingen på Skjæraasendagene.
KULTUR Jordet sanglag er i ferd med å starte opp etter ferien og håper på flere sangfugler i nordre.
KULTUR Denne uken startet Trysil kulturskole opp igjen. I år er det 225 elever med i kulturskolen – og i tillegg er det 60 elever som har korps i skolen.
KULTUR I Gutulia nasjonalpark har det vært flere arrangementer og guida turer gjennom hele sommeren. Nylig var det seterdag på Gutulisetra.
KULTUR Det ble smekkfullt i Gammelskula da Camilla Granlien og Åsne Flyen serverte dyr og rare kjerringer til unga.
KULTUR Sist det var landskappleik i Trysil sto Halldis Moren Vesaas på scenen selv og leste dikt. Denne gangen var det laget en forestilling fullt og helt basert på hennes tekster.
KULTUR Gutulia åpner sesong lørdag 30. juni, og deretter går det slag i slag med sju arrangementer, før det blir offisiell markering lørdag 25. august med Klima- og miljøminister Ola Elvestuen tilstede.
KULTUR Engerdal pensjonistforening har vært på tur i Granberget og testet stier, samt fått historisk informasjon om grenda. Det var et ledd i Verdens aktivitetsdag, litt forsinket.
KULTUR Uten at hun i det hele tatt var klar over at hun deltok, fikk Solvår Schjøll andreplass i VM for ungdomsfotografer!
KULTUR Det er sju år siden Sigmund Løvåsen sist ga ut bok. Nå er Trysilforfatteren klar med noe nytt - og denne gangen er det dikt han gir ut.
KULTUR Destinasjon Trysil forventer 8.000 gjester til årets Bike Festival. Nytt i år er stijakt og Tour of Norway for barn.
KULTUR For andre år på rad har Trond Magnum tatt med skolelever i Trysil på en morsom tur: litteraTuren (etappe 2).
KULTUR I løpet av to uker etter at Martin Bråten og Christoffer Åsheim slapp ei låt gjennom Sony, hadde over 100.000 lastet ned låta. Nå har «Drunk & High» passert 132.000.
KULTUR Happy Feets venner ønsker å få igang et dansemiljø i Trysil igjen. Da Nina Heien loddet interessen i høst, virket det som den var stor. Nå blir det kurs!
KULTUR I år som i fjor inviterte Skåret Arbeiderkor sammen med Støa-Nylund-Støa-BOS til en konsert Langfredagskvelden. Fra første tone var publikum bergtatt. Denne Langfredagskvelden ble en fantastisk reise i musikalske godbiter blandet med en god og hjertevarm stemning.
KULTUR Trysil Mannskor viste seg (som vanlig) både fra sin vare og sin ville side da de serverte årets påskekonsert.
KULTUR De hjemvendte sønner fra Tørberget appellerer til flere enn bare sine sambygdinger. I år fylte de for første gang Hagelund med sin tradisjonelle påskefest.
KULTUR Fem helger i juli åpner Marikroken seter dørene og inviterer folk inn på tunet igjen. Det er 13. året Arne og Mona Lund driver besøksseter.
KULTUR Det blir ikke påske uten at Trysil Musikklag med gjesteartister og fast husband rocker oss gjennom et nytt tiår. I år var det 80-tallet. Det ble en perfekt start på årets påskeferie.