KULTUR Det ble smekkfullt i Gammelskula da Camilla Granlien og Åsne Flyen serverte dyr og rare kjerringer til unga.
KULTUR Sist det var landskappleik i Trysil sto Halldis Moren Vesaas på scenen selv og leste dikt. Denne gangen var det laget en forestilling fullt og helt basert på hennes tekster.
KULTUR Gutulia åpner sesong lørdag 30. juni, og deretter går det slag i slag med sju arrangementer, før det blir offisiell markering lørdag 25. august med Klima- og miljøminister Ola Elvestuen tilstede.
KULTUR Engerdal pensjonistforening har vært på tur i Granberget og testet stier, samt fått historisk informasjon om grenda. Det var et ledd i Verdens aktivitetsdag, litt forsinket.
KULTUR Uten at hun i det hele tatt var klar over at hun deltok, fikk Solvår Schjøll andreplass i VM for ungdomsfotografer!
KULTUR Det er sju år siden Sigmund Løvåsen sist ga ut bok. Nå er Trysilforfatteren klar med noe nytt - og denne gangen er det dikt han gir ut.
KULTUR Hilde Drevsjømoen og Kopparleden Teaterlag er klare for nye eventyr. Til sommeren kommer «Bismak av blod», som er en mord-til-ølet forestilling.
KULTUR MS Fæmund II inviterer til åpningsseilas på Femund lørdag 9. juni. Det markerer starten på sesongen.
KULTUR Valgfaggruppa natur, miljø og friluftsliv har gjennom høsten og vinteren hatt minkfeller ute i nærområdet rundt skolen. Isfiske, jakt og overnattingsturer har det også vært.
KULTUR Destinasjon Trysil forventer 8.000 gjester til årets Bike Festival. Nytt i år er stijakt og Tour of Norway for barn.
KULTUR For andre år på rad har Trond Magnum tatt med skolelever i Trysil på en morsom tur: litteraTuren (etappe 2).
KULTUR Happy Feets venner ønsker å få igang et dansemiljø i Trysil igjen. Da Nina Heien loddet interessen i høst, virket det som den var stor. Nå blir det kurs!
KULTUR I løpet av to uker etter at Martin Bråten og Christoffer Åsheim slapp ei låt gjennom Sony, hadde over 100.000 lastet ned låta. Nå har «Drunk & High» passert 132.000.
KULTUR I år som i fjor inviterte Skåret Arbeiderkor sammen med Støa-Nylund-Støa-BOS til en konsert Langfredagskvelden. Fra første tone var publikum bergtatt. Denne Langfredagskvelden ble en fantastisk reise i musikalske godbiter blandet med en god og hjertevarm stemning.
KULTUR De hjemvendte sønner fra Tørberget appellerer til flere enn bare sine sambygdinger. I år fylte de for første gang Hagelund med sin tradisjonelle påskefest.
KULTUR Trysil Mannskor viste seg (som vanlig) både fra sin vare og sin ville side da de serverte årets påskekonsert.
KULTUR Det blir ikke påske uten at Trysil Musikklag med gjesteartister og fast husband rocker oss gjennom et nytt tiår. I år var det 80-tallet. Det ble en perfekt start på årets påskeferie.
KULTUR Fem helger i juli åpner Marikroken seter dørene og inviterer folk inn på tunet igjen. Det er 13. året Arne og Mona Lund driver besøksseter.
KULTUR Nå har påsketurene til Grøva ved Fulufjellet fått nytt liv, etter at det startet omkring 1930, og lå brakk i 45 år.
KULTUR Marielle Faldmo er kjent for å ha døren åpne for alle, men aldri har hun hatt så mange damer på besøk på en gang!
KULTUR Kirka i Søre Elvdal ble bygd i 1885, og har vært et viktig samlingspunkt i en utkant. Kirkebygget er kanskje mest kjent for den store oppmerksomheten som ble den til del da den ble pusset opp.
KULTUR Skåret arbeiderkor gjentar suksessen med påskekonsert – som i fjor ble så ettertraktet at det ble da capo i jula. I år er det gladsanger de serverer sitt publikum.