KULTUR Margrete Nordmoen fra Ljørdalen har skrevet tekst og melodi til den nye julesangen som har tittelen «Julevals». Sammen med Julestemmer legger hun nå ut på turne.
KULTUR Nissene på Weum i Grøndalen har fått et riktig aktivt liv, og er nå på tur ut i «Hele væla». I kalenderform.
KULTUR Heme Dine er i år nominert til «Årets folkemusikkarrangør 2017».
KULTUR Østby Sangkor holder julekonsert i samfunnshuset Skogheim med gjesteartister og innlagt allsang.
KULTUR Gjennom ti år har Sjumilskogen bildegruppe diskutert minst 1.500 bilder og motiver og blitt bedre fotografer. Nå jubilerer de og gir ut bok.
KULTUR Joy to the World inviterer til Allsang nesten på grensen igjen, og i år skal både de og publikum kose seg med comeback.
KULTUR Gud, Donald Trump, Bobbo, Vidar Helgesen (og ulv), Arne Moren, Pelle Stenbrenden, Villa Wessel og en lam sau var noen av ingrediensene da Nordamørsrevyen spilte Halleluja for to fulle hus i helga.
KULTUR Jacquline Castro Ravelo fra Chile har gjestet skoler i Trysil med latinamerikansk sang og gitarspill, ispedd folkemusikk.
KULTUR Det blir rene hallelujastemningen når Nordamørs-revyen slipper løs i Jordet samfunnshus i helga.
KULTUR – Trysil er verdens fremste skibygd. Uten tvil! Thor Gotaas er klokkeklar på Trysils posisjon i skihistorien etter at han dypdykket i over 300 års historie og nå lanserer boka om «Skibygda Trysil.»
KULTUR Engeren og 4xLøken synger jula inn sammen i år.
KULTUR Trysil Treff ble som vanlig en stor suksess, og arrangørene har ikke før fått stilnet klangen fra årets treff før planleggingen til neste år er i full gang.
KULTUR Da kirkereformen skulle markeres på barnas måte, var det både rotter og flaggermus i Trysil kirke.
KULTUR Trysil Skimuseum skal ha veteranklubb på museet som et fast tiltak denne høsten og vinteren. I tillegg blir det filmkveld med Johs Harviken som gjest 22. oktober.
KULTUR For første gang har Jordet og Trysil skolekorps slått seg sammen til en storforestilling, skrevet av ingen ringere enn Knut Nærum.
KULTUR I fjor kom det 1300 personer på Chai time. Nå håper flyktningtjenesten, kirken og biblioteket i Trysil at arrangementet kan nå minst like mange.
KULTUR Kulturkafeen i Landsjøåsen til helga lokker en utflytta trysling hjem til gamle tomter. Stein P. Aasheim gleder seg til å komme tilbake til Trysil - der han startet sin lidenskap for fjelltopper.
KULTUR Fem tidligere elever ved Kunst, design og arkitektur har etablert seg innen kunstfaget. Nå er det dagens elever sin tur til å vise fram et snitt av hva de jobber med.
KULTUR I år blir det både fotografiske gjensyn og en ny musikalsk reise med «Allsang nesten på grensen» i Søre Trysil.
KULTUR Kari Lise Hagen og Marit S. Bentzen har lest all lyrikk som er skrevet og utgitt av Tryslinger. Nå skal 1100 dikt gjennom en hard utvelgelse og de som kommer gjennom nåløyet blir en del av lyrikkboka som kommer til våren.
KULTUR Manu Louis fra Belgia spiller konserter over hele Europa og Asia. Nylig spilte han i Søre Osen, kom rett fra London før han reiste videre til Barcleona.
KULTUR I årets høstutstilling presenterer Trysil kunstforening en kunstner som aldri har vært i Trysil før.
KULTUR Inge Haugen har lenge tenkt på å lage en intimkonsert med Jularbomusikk. Nå gjør han alvor av tankene.
KULTUR Den er ca. 350 år gammel og har stått i fire ulike kirker. Siden kirken i Tørberget siden ble åpnet i 1933 har den vært fast inventar der. Nå må det tas grep for at tørbergsingene skal ta vare på altertavla si.
KULTUR I år er det 500 år siden Martin Luther satte sine 95 teser på kirkedøra i Wittenberg. Det har betydd så mye for både kirken og samfunnet som helhet at kirken i Trysil skal feire flere uker i høst.
KULTUR I Østre Trysil feirer de hesjing og gamle slåttetradisjoner tre dager til endes. To av dem er unnagjort for lengst, og den tredje kommer til helga.